0 (No Review)
From: €435.00
0
(0 review)
Check
Duration

Καθημερινές αναχωρήσεις Από 01/10/24 έως 30/04/25

Tour Type

Daily Tour

Group Size

1 person

Languages

___

Διάρκεια

4 ημέρες
5 ημέρες

Περιγραφή

Ένα ταξίδι στη χώρα με έναν από τους αρχαιότερους και σημαντικότερους πολιτισμούς του κόσμου. Το Κάιρο, η πολύβουη πρωτεύουσα με τις παραδοσιακές αγορές στις όχθες του Νείλου και τις πυραμίδες, ένα από τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, που κρατούν ακόμα και σήμερα κρυμμένα τα μυστικά τους θα μας μυήσει στον μυστικισμό και την ιστορία της χώρας. Η ονομαστή Αλεξάνδρεια, η πόλη με την έντονη επιρροή του Ελληνισμού, πατρίδα του Καβάφη και έδρα του Ορθόδοξου Πατριαρχείου, θα μας θυμίσει τις στιγμές της ακμής του Αιγυπτιακού Ελληνισμού

Highlights

  • Τετραήμερη Ξενοδοχείο 4* Κόστος σε δίκλινο 435€ Μονόκλινο 595€
  • Τετραήμερη Ξενοδοχείο 5* Κόστος σε δίκλινο 485€ Μονόκλινο 685€
  • Πενταήμερη Ξενοδοχείο 4* Κόστος σε δίκλινο 585€ Μονόκλινο 785€
  • Πενταήμερη Ξενοδοχείο 5* Κόστος σε δίκλινο 655€ Μονόκλινο 920€
  • Καθημερινές αναχωρήσεις με ελάχιστη συμμετοχή 2 έως 5.

Περιλαμβάνονται/Δεν περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Με Egypt Air: Αθήνα - Κάϊρο .
  • Διαμονή: Ξενοδοχεία 4*, 5* Standard & 5*deluxe (κατ' επιλογή).
  • Γεύματα: Πρωινό και δύο (2) γεύματα κατά τη διάρκεια των εκδρομών για το 5θημερο, για το 4ήμερο 1 γεύμα .
  • Μεταφορές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα .
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα .
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.
  • Φόροι Αεροδρομίου 250€
  • Βίζα εισόδου: Αξίας 30€ με meet and assist στο αεροδρόμιο, εκδίδεται κατά την άφιξη .
  • Φιλοδωρήματα: 5€ την ημέρα πληρωτέα επιτόπου.
  • Τέλη εισόδων: Μέσα στις Πυραμίδες .
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.
  • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση.

Πρόγραμμα

Αναχώρηση από Αθήνα με απευθείας πτήση για το Κάιρο. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο.
Τακτοποίηση στα δωμάτια και διανυκτέρευση Προαιρετικά μπορείτε να απολαύσετε μια μαγευτική δίωρη κρουαζιέρα σε πλωτό εστιατόριο πάνω στον ποταμό Νείλο με χορό της κοιλιάς και Δερβίσηδων.

Νωρίς το πρωί αναχώρηση από το ξενοδοχείο για την ολοήμερη περιήγησή μας, στα αξιοθέατα του Καΐρου. Θα ξεκινήσουμε από τις πυραμίδες της Γκίζας όπου θα επισκεφθούμε τις μεγάλες πυραμίδες του Χέοπα του Χεφρήν και του Μικερίνου και στη συνέχεια τον Ναό της Κοιλάδας, όπου οι ιερείς μουμιοποίησαν το σώμα του βασιλιά Χεφρήν. Ακολουθεί η επίσκεψη στη Σφίγγα, τον θρυλικό φύλακα που βρίσκεται δίπλα στους τάφους με το σώμα του λιονταριού και το κεφάλι του βασιλιά Χεφρήν. Μετά το γεύμα θα επισκεφθούμε το Αιγυπτιακό Μουσείο αρχαιοτήτων, το οποίο φιλοξενεί τα μεγαλύτερα και σπουδαιότερα αντικείμενα της αιγυπτιακής τέχνης στον κόσμο. Μια σπάνια συλλογή με περισσότερα από 250.000 γνήσια αντικείμενα ηλικίας περισσότερων των 5000 χρόνων, συμπεριλαμβανομένης μιας αποκλειστικής έκθεσης αφιερωμένης στον Τουτανχαμών. Μια συλλογή θησαυρών, χρυσού και κοσμημάτων που θάφτηκαν στον τάφο του για πάνω από 3.500 χρόνια και ανακαλύφθηκε τη δεκαετία του 1920 όταν ανασκάφηκε ο τάφος του. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε το ξακουστό παζάρι Χαν Ελ Χαλίλι. Τα πολυάριθμα καταστήματα σε αυτήν την περιοχή είναι γνωστά για είδη εξαιρετικών αντικειμένων από ορείχαλκο, χαλκό, ασήμι και χρυσό, αρώματα, δερμάτινα είδη, αντίκες και πολλά άλλα.

Σήμερα μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την Αλεξάνδρεια, δεύτερη πόλη σε μέγεθος και το κυριότερο λιμάνι της Αιγύπτου. Η πόλη με την έντονη επιρροή του Ελληνισμού, ιδρύθηκε από τον Μέγα Αλέξανδρο το 331 π.Χ. Το κοσμοπολίτικο περιβάλλον της νεότερης Αλεξάνδρειας σε συνδυασμό με την ιστορία της αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για λογοτέχνες διεθνούς εμβέλειας, όπως ο ποιητής Κωνσταντίνος Καβάφης και ο συγγραφέας Στρατής Τσίρκας. Κατά τη διάρκειας της επίσκεψής μας, θα δούμε το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο, το Ρωμαϊκό αμφιθέατρο, την σπουδαία βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας και τις κατακόμβες. Γεύμα και το απόγευμα επιστροφή στο Κάιρο.

Πρωινό, χρόνος ελεύθερος , για όσους επιλέξουν το ταξίδι των 4 ημερών, μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.
Για όσους επιλέξουν το ταξίδι των 5 ημερών προτείνουμε να επισκεφτούμε το μεσαιωνικό φρούριο Σιταντέλ του Σαλαχ Ελ Ντιν και το αλαβάστρινο τζαμί του Μωχάμεντ Άλι.  Αμέσως μετά θα φτάσουμε στο  Παλαιό Κάιρο, στον  Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου και το ελληνικό νεκροταφείο του Καΐρου. Τέλος θα επισκεφθούμε το Εθνικό Μουσείο Αιγυπτιακού Πολιτισμού (NMEC), το νέο σπίτι των Φαραώ που φιλοξενεί τις βασιλικές μούμιες.
Εναλλακτικά, μετά το πρωινό και για όσους το επιθυμούν προαιρετικά σαφάρι με τζιπ 4Χ4, στην κοιλάδα των Φαλαινών, στην όαση Φαγιούμ. Εκεί υπάρχει το Wadi El Rayan, το προστατευόμενο εθνικό πάρκο που αποτελείται από τεχνητές λίμνες, οι οποίες δημιουργούν καταρράκτες. Στην  “Κοιλάδα των Φαλαινών”, προστατευόμενη περιοχή από την Unesco, θα δείτε μια εντυπωσιακή συλλογή από απολιθώματα και οστά φαλαινών. Μεσημεριανή στάση για ένα απολαυστικό μπάρμπεκιου στην έρημο. Στη συνέχεια τα τζιπ μας πηγαίνουν και στη Μαγική Λίμνη με τα μαγευτικά νερά της, τα οποία αλλάζουν χρώμα ανάλογα με την ώρα της ημέρας. Επιστροφή στο Κάιρο το βράδυ.

Πρωινό, χρόνος ελεύθερος και στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

Πληροφορίες

Για κρατήσεις ή περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 2103242398 ή 6942712104(οι κρατήσεις θα γίνονται μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων)
Διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα προορισμού.
Ηλεκτρονική μορφή (έγχρωμο αρχείο pdf, μεγέθους 10-300Κb) του διαβατηρίου σας, που θα αποστείλετε στο γραφείο μας είκοσι (20) τουλάχιστον ημέρες πριν από την αναχώρηση του ταξιδιού.
Οι τιμές είναι ενδεικτικές και βασίζονται σε συγκεκριμένη κατηγορία ναύλου και δωματίων. Η τελική τιμή οριστικοποιείται ανάλογα με την διαθεσιμότητα κατά τη στιγμή της ζήτησης.
Οι τιμές δεν ισχύουν 22/12 – 06/1 , 30/3 – 5/4 & 17 – 25/4
ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΘΝΙΚΗ 110/002342-67
Για online πληρωμές ή καταθέσεις από άλλες τράπεζες: IBAN: GR3701101100000011000234267
Εξόφληση έως 30 ημέρες πριν από την αναχώρηση
Για τις κρατήσεις που πραγματοποιούνται σε διάστημα μικρότερο των 30 ημερών, απαιτείται άμεση εξόφληση.
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 5044085876614
Για online πληρωμές ή καταθέσεις από άλλες τράπεζες: IBAN: GR6601720440005044085876614
Όνομ/μο Λογαριασμού: Δημήτρης Ζάππας(σε περίπτωση κατάθεσης ή μεταφοράς από άλλη τράπεζα, το κόστος εμβάσματος 4€ το χρεώνεται ο καταθέτης και το υπολογίζετε έξτρα στην κατάθεση)
ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΦΗΝΕΤΕ ΕΠΩΝΥΜΟ & ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ προς αποφυγήν λάθους.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΚΡΑΤΗΣΗ, για να αποφύγουμε ελλείψεις στην οργάνωση.

Tour's Location

From: €435.00

Owner

zappas-travel

Member Since 2023

Explore other options