0 (No Review)
Κύθηρα, Greece
From: €270.00
0
(0 review)
Inquiry
Duration

22-25/09/2024

Tour Type

Daily Tour

Group Size

Unlimited

Languages

___

Διάρκεια

4 ημέρες

Αναχωρήσεις

22.09

Περιγραφή

Φύγαμε για το ερωτικό νησί της Αφροδίτης! Τετραήμερη Εκδρομή στα Κύθηρα

Highlights

  • Ξενοδοχείο VENARDOS 3* στο κέντρο της Αγίας Πελαγίας
  • Επίσκεψη στον Εορτασμό της Μυρτιδιώτισσας

Περιλαμβάνονται/Δεν περιλαμβάνονται

  • Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν
  • 3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο VENARDOS στην Αγία Πελαγία με πρωινό μπουφέ
  • Εισιτήρια F/B Νεάπολη-Κύθηρα, Κύθηρα-Νεάπολη
  • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις βάσει προγράμματος
  • Αρχηγός του γραφείου μας
  • Φόρος διανυκτέρευσης (πληρωτέος απευθείας στο ξενοδοχείο)
  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  • Ο,τιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό

Πρόγραμμα

Αναχώρηση το πρωί για Πελοπόννησο, με στάση καθοδόν, για να καταλήξουμε στο λιμάνι της Νεάπολης, όπου θα γευματίσουμε σε ένα από τα ταβερνάκια της περιοχής. Στη συνέχεια, θα επιβιβαστούμε στο πλοίο για τα Κύθηρα . Αφού φτάσουμε στο Διακόφτι θα επισκεφτούμε πρώτα το μοναστήρι της Αγίας Μόνης, χτισμένο σε ένα από τα ψηλότερα βουνά του νησιού. Η εικόνα της Παναγίας βρέθηκε από έναν βοσκό το 1766 και έχει τη μορφή της Παναγίας στη μια πλευρά, ενώ από την άλλη έχει την μορφή του Αγίου Γεωργίου. Οι ντόπιοι λένε πως ο Κολοκοτρώνης είχε τάξει στην Παναγία, ότι αν νικήσει η ελληνική επανάσταση θα γυρίσει και θα βοηθήσει την ανοικοδόμησή του ναού όπως και έγινε το 1840. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε τον γύρο του νησιού, πρώτη μας επίσκεψη το χωριό Λιβάδι το οποίο είναι το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο των Κυθήρων. Στο Κάτω Λιβάδι ,στην περιοχή Κατούνι θα δούμε την μεγαλύτερη πέτρινη γέφυρα της Ελλάδας που χτίστηκε το 1826 την περίοδο της Αγγλοκρατίας. Σύμφωνα με το θρύλο ο Άγγλος αρμοστής είχε ερωτευτεί μια κοπέλα που έμενε στο Κατουνί και η κατασκευή της γέφυρας ήταν η πρόφαση για να μπορεί να τη βλέπει. Συνεχίζουμε για την Χώρα με τα γραφικά δρομάκια και το Κάστρο που χτίστηκε πάνω σε παλιότερο βυζαντινό φρούριο. Επίσκεψη στο κάστρο με θέα το γραφικό Καψάλι και τα Αντικύθηρα. Γεύμα στην περιοχή. Σας προτείνουμε να αγοράσετε θυμαρίσιο μέλι, ντόπια παξιμάδια, οικολογικό λάδι, ξεροτήγανα, και αμυγδαλωτά. Συνεχίζουμε για το Καψάλι. Όππου θα παραμείνουμε για μπάνιο και γεύμα. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ μετάβαση στην Χώρα για βόλτα και ποτό σε κάποιο από τα καλόγουστα μπαράκια, Διανυκτέρευση.

Μετά το πρωινό θα από τα Λογοθετιάνικα θα φτάσουμε στο μοναστήρι της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας ημέρα εορτασμού της, η οποία αποτελεί το θρησκευτικό κέντρο του νησιού .Το προσωνύμιο «Μυρτιδιώτισσα» της δόθηκε διότι η εικόνα της Πανάγιας βρέθηκε ανάμεσα σε μυρτιές. αναχωρήσουμε για τον καταπράσινο Μυλοπόταμο, με τα τρεχούμενα νερά και τους καταρράκτες της Φόνισσας όπου θα παραμείνουμε για γεύμα. Κάνοντας μιά ελαφριά πεζοπορία μπορούμε να δούμε και την Κάτω χώρα Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το υπόλοιπο της ημέρα μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε κατά βούληση στην παραλία της Αγίας Πελαγίας. Διανυκτέρευση.

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για τον Ποταμό το μεγαλύτερο χωριό των Κυθήρων, το Χωριό της Κυράς, όπως το έλεγαν παλιά. Στην είσοδο του χωριού θα θαυμάσουμε την πέτρινη γέφυρα του Ποταμού που κατασκευάστηκε το 1823, την περίοδο της Αγγλοκρατίας. Ο Ποταμός είναι το πιο ιστορικό χωριό των Κυθήρων, αφού εδώ έχουν λάβει χώρα τα πιο σημαντικά γεγονότα της σύγχρονης ιστορίας του νησιού, όπως η Αυτονόμηση της Νήσου το 1917. Συνεχίζουμε για το γραφικό λιμανάκι του Αβλέμονα, όπου θα παραμείνουμε για γεύμα. Σε αυτή την θαλάσσια περιοχή βυθίστηκε ο «μέντωρ», το πλοίο που μετέφερε τα κλεμμένα μάρμαρα του Παρθενώνα από τον Λόρδο Έλγιν. Μετάβαση στον Διακόφτη όπου επιβίβαση στο F/B για Νεάπολη, όπου θα παραμείνουμε για γεύμα και μέσω Σπάρτης – Τρίπολης άφιξη στην Αθήνα.

Πληροφορίες

Για κρατήσεις ή περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 2103242398 ή 6942712104(οι κρατήσεις θα γίνονται μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων)

ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ

◾️ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΘΝΙΚΗ ➡️ 110/002342-67
Για online πληρωμές ή καταθέσεις από άλλες τράπεζες: IBAN: GR3701101100000011000234267

◾️ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ➡️ 5044085876614
Για online πληρωμές ή καταθέσεις από άλλες τράπεζες: IBAN: GR6601720440005044085876614

Όνομ/μο Λογαριασμού: Δημήτρης Ζάππας

(σε περίπτωση κατάθεσης ή μεταφοράς από άλλη τράπεζα, το κόστος εμβάσματος 4€ το χρεώνεται ο καταθέτης και το υπολογίζετε έξτρα στην κατάθεση)
ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΦΗΝΕΤΕ ΕΠΩΝΥΜΟ & ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ προς αποφυγήν λάθους.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΚΡΑΤΗΣΗ, για να αποφύγουμε ελλείψεις στην οργάνωση.
ή
μπορείτε να μας επισκεφτείτε στο γραφείο μας στην ΑΙΟΛΟΥ 104 στον 6ο όροφο 607 γραφείο.
Δυνατότητα προκαταβολής 150 ευρώ το άτομο, και εξόφληση 5 ήμερες πριν την εκδρομή.
Επιστροφές χρημάτων ΜΟΝΟ για ακυρώσεις 15 ημέρες πριν την εκδρομή!
Μετά από τη συγκεκριμένη ημερομηνία τα χρήματα της προκαταβολής δεν επιστρέφονται ούτε μεταφέρονται σε κάποια άλλη εκδρομή.

Tour's Location

Κύθηρα, Greece
From: €270.00

    Owner

    zappas-travel

    Member Since 2023